Sirup do kávy s príchuťou vanilkových rožtekov.

Milá duša,
aký je Tvoj najobľúbenejší Vianočný koláčik? U mňa vyhrávajú vanilkové rožky. Kombinácia orechov a vanilky je jednoducho lahodná. Dnes pri ich pečení mi napadla taká myšlienka, že či by bolo možné vytvoriť takýto sirup do kávy. Popremýšľala som a šla som do kuchyne ho skúsiť pripraviť. Pri finálnej ochutnávke mi skoro vypadli oči. Ten sirup je božský!
Budeš potrebovať:
- 3 PL pomletých vlašských orechov
- 200ml čistej vody
- 200ml kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postupuješ:
Do rajnice/ hrnca dáš vodu a pomleté orechy, premiešaš a necháš zovrieť, stlmíš plameň a necháš bublať asi tri minútky. Sitkom scedíš a dáš opäť do čistej rajnice/ hrnca. Pridáš cukre, miešaš, kým sa nerozpustia a varíš asi päť minút, kým sirup nezhustne. Preleješ znova cez sitko do uzatvárateľnej nádoby, necháš vychladnúť a skladuješ v chladničke maximálne dva týždne. Áno, je to také jednoduché.
No čo povieš, milá duša, oslovilo Ťa to? Keď ho vyskúšaš, daj mi jednoznačne vedieť, ako sa Ti pozdáva.
Do najbližšieho stretnutia sa maj prekrásne!
Objímam Ťa tuho.
S láskou,
Nicole